Delo s teboj me ubija, Katherine Crowley in Kathi Elster

Izpletite se iz čustvenih pasti na delovnem mestu

Ali pa odidite. Konec koncev imamo vsi pravico, da delamo in živimo v zdravem okolju. Preden pa storimo ta korak, ki se ga navadno zelo bojimo, čeprav nas po njem lahko čaka veliko boljše življenje, poglejmo, če lahko storimo kaj drugega še pred tem velikim korakom.

Knjiga ponuja razumljive in praktične poglede na vse težavne vrste odnosov. Gre za to, da nam ta priročnik ponuja precej idej, kako živeti življenje na delovnem mestu. Knjiga je zelo življenjska, saj nam predstavlja vedenjske lastnosti, ki jih lahko odkrijemo pri težavnih sodelavcih ali pri sebi. Tako pri šefih kot sodelavcih.

Da nam bo bolje, najprej poglejmo vase. Potem lahko spreminjamo svoje odzive in opazujemo, če se bo zgodilo kaj drugače. Začrtajmo svoje meje, s katerimi se zavarujemo na delovnem mestu. Vloga mi pristaja, pa mi v resnici tudi ugaja? Tega ne morem vedeti, dokler ne najdem sebe. Vodenje nadrejenih – ja, tudi mi jih lahko vodimo. Kako ohraniti zdrav razum na delovnem mestu. Vodenje podrejenih ali poslovno starševstvo. Je korporacijska kultura sploh za mene?

Nemalokrat tudi ne gre. In je za mene bolje, da odidem. Boljšemu življenju naproti. In ohranim svoje zdravje, s tem ko tvegam korak v – neznano. In si dam možnost, da živim dobro, predvsem pa v zdravem okolju. To sem si dolžan. Poskrbeti zase.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
41 shares