Maščobe kot gorivo, Joseph Mercola

Izgubljamo vojno proti raku, ker se bojujemo proti napačnemu sovražniku.

»Sedem let medicinske fakultete in specializacija iz splošne medicine je utrdilo pranje mojih možganov v konvencionalen medicinski model, temelječ na zdravilih, katerega glavni namen je zdraviti bolezenske znake. Tako rekoč niti v enem izmed sedmih let se med usposabljanjem nismo posvetili temeljnemu razlogu za pogoste kronične bolezni. Namesto tega smo se osredotočali na obvladovanje bolezenskih znakov z uporabo farmacevtskih izdelkov in medicinskih postopkov.«

Naj dodam svoje; pred leti sem opravila intervju z enim od slovenskih psihiatrov, ki mi je v intervjuju brez dlake na jeziku dejal, da so psihiatri le hlapci farmacije. Da so natrenirani le zaa to, da izluščijo simptome in potem ‘frrrr’ v glavi hitro prelistajo katalog zdravil ter predpišejo najbolj ustreznega tisti hip. Ta intervju seveda nikoli ni izšel, najbrž mi ni potrebno pojasnjevati zakaj.

Knjiga odkriva napačne pristope k boleznim, Mercola pa drzno trdi, da so vzroki za vse bolezni pravzaprav nepravilno delujoči presnovni procesi. Razkrije nam tudi, da našo presnovo vržejo iz tira poškodbe in nepravilno delovanje mitohondrijev, ki v velikem številu delujejo v naših celicah ter proizvajajo energijo, ki jo potrebujemo za to, da ostajamo živi in zdravi.

V tej knjigi še drzneje predstavi idejo, da lahko vzamemo zdravje v svoje roke tudi tako, da dajemo telesu zanj primerno gorivo, ki pa ni to, v kar nas prepričujejo. Mercola govori o Ketogeni dieti, ki vsebuje zelo malo ogljikov hidratov in veliko zdravih maščob, kar naj bi bila prava pot do optimizacije biokemičnih signalnih poti, ki zavirajo bolezen in spodbujajo zdravljenje. Koristi pa nam tudi pri krepitvi umskih sposobnosti, povečevanju energije.

Sama nikdar nisem verjela v sladkor, razen, ko sem bila nesrečno zaljubljena, prepričana sem, da je ta industrija povezana s farmacevtsko, sladkor pa je prva odvisnost, ki jo ima večina prebivalcev tega planeta. Vsekakor vredno poskusiti s tem načinom prehrane. Če je kdo že poskusil in bi rad delil svoje izkušnje, naj mi sporoči.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares