Središče sveta, Andreas Steinhofel

Rahločutna zgodba o družini.

O bratu, sestri in mami. O vseh skrivnostih. O odločitvi za spremembe, za novo življenje. O tem, da nič ni tako kot je videti.

Zgodbo bralcu pripoveduje Phil, brat dvojček Dianne, ki skupaj z mamo in sestro prebiva v graščini na drugi strani mesta. Človečki jih ne marajo, ker so drugačni. Človečki na drugi strani, v mestu.

17-letni Phil dneve preživlja s prijateljico Kat, vse od takrat, ko sta se s sestro oddaljila drug od drugega. Ta se je oddaljila od mame. Ni mu bilo jasno, kaj se je med njima zgodilo. Medtem ko se je nekaj časa s tem ukvarjal, se je kasneje vendarle posvetil sebi in – Nicholasu. Ljubezen, ki ni vrnjena kot bi si želel.

Družinska prijateljica Tereza, ki je odgovorna, da so se oni tako dobro udomačili tukaj – edini sočuten človek. Nori Wolf in Gable, ki osvobaja. Polpretekla zgodovina, otroštvo in mladost Dianne in Phila, ki ju preganja, na koncu ujame, in kjer se vse uredi kot je prav.

 

Uživanje od začetka do konca. Izredno dober slog, pisatelj drži bralčevo pozornost in v njem vzbuja čakanje na to, kdaj se bo lahko zopet vrnil k Philu, Dianne in Glass v Visible.

 

Če svojega najstnika ne morete več prepričati v branje, jim ponudite to knjigo. Morda je ne bo želel odložiti dokler je ne prebere, telefon pa bo za nekaj dni pozabljen.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
10 shares