Središče sveta, Andreas Steinhofel

Rahločutna zgodba o družini.

O bratu, sestri in mami. O vseh skrivnostih. O odločitvi za spremembe, za novo življenje. O tem, da nič ni tako kot je videti.

Zgodbo bralcu pripoveduje Phil, brat dvojček Dianne, ki skupaj z mamo in sestro prebiva v graščini na drugi strani mesta. Človečki jih ne marajo, ker so drugačni. Človečki na drugi strani, v mestu.

17-letni Phil dneve preživlja s prijateljico Kat, vse od takrat, ko sta se s sestro oddaljila drug od drugega. Ta se je oddaljila od mame. Ni mu bilo jasno, kaj se je med njima zgodilo. Medtem ko se je nekaj časa s tem ukvarjal, se je kasneje vendarle posvetil sebi in – Nicholasu. Ljubezen, ki ni vrnjena kot bi si želel.

Družinska prijateljica Tereza, ki je odgovorna, da so se oni tako dobro udomačili tukaj – edini sočuten človek. Nori Wolf in Gable, ki osvobaja. Polpretekla zgodovina, otroštvo in mladost Dianne in Phila, ki ju preganja, na koncu ujame, in kjer se vse uredi kot je prav.

 

Uživanje od začetka do konca. Izredno dober slog, pisatelj drži bralčevo pozornost in v njem vzbuja čakanje na to, kdaj se bo lahko zopet vrnil k Philu, Dianne in Glass v Visible.

 

Če svojega najstnika ne morete več prepričati v branje, jim ponudite to knjigo. Morda je ne bo želel odložiti dokler je ne prebere, telefon pa bo za nekaj dni pozabljen.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
10 shares