Pes pa v smeh, Juraj Šebesta

Juraj Šebesta je slovaški pisatelj, tole pa je njegov prvi roman, ki je prišel do src in duš najstnikov, preprosto zato, ker se skozi duhovitost loteva povsem življenjskih tem, ki niso vedno najbolj vesele. S tem romanom je požel tudi nekaj nagrad.

Gre za zgodbo najstnika, petnajstletnega Tomaša, ki ima s svojimi starši seveda same težave. Ne sme na kolo, ker je kaznovan, me more na fitnes, ker je karta predraga in ob vseh teh denarnih težavah, s katerimi se srečujejo v družini, morata mama in oče skrbeti še za prababico in pradedka, ki jima zdravje vse hitreje peša … Da pa je Tomaševo življenje še težje, se njegov oče odloči za odhod. Medtem ko ima sam strašanske težave s puncami, Tomaša rešuje ravno njegov smisel za humor in družinska psica Žofka … se sreča.

Če svojih najstnikov ne morete več prepričati, da preberejo kakšno knjigo, bi lahko tale imela boljši učinek. Vsekakor vredno poskušanja. Svoji hčerki sem prebrala opis, in jo je pritegnil, a je rekla, da mora prej prebrati drugo knjigo do konca, ki jo bere že vse poletje. Ko mi uspe, sporočim. 🙂 Jo pa je tale Tomaš pritegnil, prav zasvetile so se ji oči. Morda pa poseže po njej, ko me ne bo doma.

 

 

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnosi doma in na delovnem mestu ter v ljubezenskih partnerstvih. Komunikacija. Odnos do sebe, ki je prvi. Zagovornica počasnega življenja in promotorka dobrega počutja ter duševnega zdravja. Strastna knjigoljubka, ki prisega tudi na terapijo prek knjig. Knjige so bile ob meni ves čas, ko sem bila sama, tudi v najbolj temnih trenutkih življenja. In prisegam nanjo, na ljubezen. V mojem srcu in med nama. Med nami. Moje vodilo: moč je v nas samih. Le odločiti se moramo. Ne pozabi, moč je v tebi. V nikomur drugemu. Zmagovalci so bojevniki, ki se po padcu vedno dvignejo. Drugih zmagovalcev ni.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares