Umetnost odfukavanja, Sarah Knight

Umetnost odfukavanja je namenjena vsem nam, ki preveč delamo, se premalo igramo in nikoli nimamo dovolj časa, da bi ga namenili ljudem in stvarem, ki nas zares osrečujejo.

Skoraj trideset let sem bila stara, ko sem se začela zavedati, da se je mogoče prenehati žreti, vendar pa sem bila stara že skoraj štirideset, ko sem razvozlala, kako je to mogoče doseči v širšem pomenu. Ta knjiga je vrhunec vsega, kar sem se naučila o tem, kako odfukati vse živo, spomenik zadovoljstvu, ki mi ga je to prineslo, in vodnik, ki korak za korakom opisuje, kako se osvobodite okovov in zaživite bolj zdravo, srečnejše, ne da bi vas nenehno kaj žrlo.

Nadvse zanimiva knjiga. Kako odfukati vse nepotrebne skrbi in vse zadeve, ki niso v povezavi z našimi najbližjimi. Avtorica začne s tem, kako potrebno je odfukati vso nepotrebno navlako v stanovanju, vse cunje, ki jih tlačimo v omare, pa jih leta ne nosimo. Vse stvari, ki jih ne potrebujemo. Nekoč sem nekje prebrala izsledke prave raziskave, ki je dokazala, da so otroci, ki imajo posppravljene sobe, uspešnejši od tistih, ki imajo v sobah razsula. Tu sem prebrala stavek: »Življenje se resnično začne šele potem, ko pospravite svoj dom.« Bo držalo. To je izvrsten začetek, kako začeti z odfukavanjem vsega, kar nam ne služi, predvsem pa, kako pospraviti predal neodfukanih skrbi. Tako nas avtorica pelje skozi proces, kako se naučiti odfukat vse, kar nas obremenjuje in nam povzroča stres. Kako se prenehamo razdajati samim napačnim stvarem in ljudem ter situacijam.

Kaj pomeni odfukati stvari? Pomeni, da sebi rečemo da, da poskrbimo zase, da brez občutka krivde rečemo ‘ne’, pomeni, da se znebimo vsakršne zaskrbljenosti, tesnobe, strahu in krivde, povezane s tem, da smo rekli ‘ne’. Odfukati skrbi predvsem pomeni, da se znebimo strahotne in težke umske navlake in si naredimo prostor za stvari, v katerih uživamo.

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares