Eleanor Oliphant je povsem v redu, Gail Honeyman

Pretresljiva, a obenem povsem življenjska zgodba Eleanor, ki je žrtev neuravnovešene mame. Kljub vsemu hudemu se trudi in se oprime vsega, česar se lahko, da na trenutke zdrži. Tudi vodke.

Eleanor je prijetna ženska, predvsem pa je izjemno načitana in inteligentna. Bralec z njo prav uživa. Ne prenese licemestva, ve, da je svet poln sprenevedanja, prav tako pa ji ni mar za puhoglavosti povprečnega človeka. Ne zanima je obleka ali frizura, razen če gre za življenjski projekt. Zanimajo pa jo dobre ideje. Sproščenost, ki je ne pozna. Eleanor hrepeni tudi po dotikih, a to sama sebi prikriva. Ker mora.

Ko sreča zoprnega (tako ona) računalničarja Raymonda, ki je njen sodelavec, se stvari počasi začnejo odpletati. Z nje odpadajo plasti obrambe, ki že dolgo ni imela več smisla, Eleanor pa je delala škodo. Bralec korak za korakom čuti, sodeluje z Eleanor, navija zanjo. Morda tudi zase. Bralec uživa.

 

Vsekakor knjiga, ob kateri se morda srečaš tudi s seboj. Sama sem jo prebrala v dveh dneh, notri sem našla nekaj odgovorov ali potrditev. Realistično branje.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares