Tisti, ki smo ga oboževali – Catherine Cusset

Nam spodleti, ko je želja premočna?

Thomas Bulot, ki že od malega teče za svojim življenjem, lovi trenutke, ujete med uspehe in neuspehe,. Thomas, ki dosega vrhove, a vedno znova pada v globoko temo. Nekdo, ki lahko vse, in ne more prav ničesar. Vrtnici, ki jemljejo energijo, po dolgem času načnejo tudi voljo. Profesor. Uspešen. Zanimiv. Problematičen. Z napakami. Ne dovolj dober.

Človek, ki sebe nima rad, ga ne razveseli nič. Ne more ga razveseliti nihče.

Neuspešni poskusi partnerstva in ljubezni. Koliko nas določajo?

Zdi se, da nikomur ni mar. Vse tvoje življenje. In ko ga prekineš, je prepozno. Nikoli več ne boš mogel videti, da te imajo pravzaprav  radi bolj kot imaš rad samega sebe.

Se ne moreš zliti z drugimi? Je v tem težava? Ali je težava v tem, da se preprosto ne zmoreš sprejeti?

Perfekcionist, ki zasenči vsakogar ali nekdo s preveč težavami, ki se ne zna vklopiti v sistem?

To ni film, to je življenje.

A ti si tako utrujen. Ne moreš iz postelje. Imaš veliko za postoriti, moraš se prijaviti za nova delovna mesta, a ne zmoreš napisati ene vrstice. In kmalu ti je bolje – brez razloga.

Prekipevaš od življenja, da bi ušel smrti. Moraš priti do tega, da končno sprejmeš bolečino, da jo boš lahko predelal v nekaj ustvarjalnega.

Si hkrati ujetnik, a energičen in močan. Kronično neravnovesje. To bolezen so poznali:  Van Gogh, Dickens, Hemingway, Brian Wilson, Syd Barret, Kurt Cobain, Jackson Pollock, Virginia Wolf in Sylvia Plath.

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares