Sreča, Dr. Arlene K. Unger

Vsi si želimo biti srečnejši, a naši načini življenja kažejo, kot da bi se srečnejših dni naravnost otepali.

Saj veste, za lepo oblikovano in zdravo  telo so potrebne vsakodnevne vaje, treningi. Če tega ne počnemo, bomo kaj hitro svojo bit našli v telesu, ki ni videti zdravo, v njem pa se ne bomo počutili dobro. Enako je z našim umom ali psiho. Misli, ki so jih vsadili v nas, prepričanja in vzorci, so lahko za nas pravzaprav škodljivi. Predvsem pa niso naši. So privzeti. Večina ljudi to opazi prepozno, ponavadi se zbudimo šele takrat, ko sebe potisnemo do roba ali še pogosteje, čez rob.

Navade, vaje, treningi, delo. To so orodja, s katerimi dosegamo uspehe, saj veste, da sam talent ni dovolj.

Ključne točke za zadovoljnejše življenje so:

  1. Zadovoljstvo: Stvari počnemo izključno iz veselja.
  2. Smisel: Občutek, da ima naše življenje vrednost in da svetu nekaj prispevamo.
  3. Vključenost: Povezanost s prijatelji, družino in okolico.

Med idejami za srečnejše življenje avtorica predlaga uvajanje sprememb, kot so čustveni trening možganov, kognitivna vedenjska terapija, zmanjševanje stresa s čuječnostjo, vizualizacije in afirmacije.

Gre za vsakodnevno zavestno življenje, v katerem imamo neskončno priložnosti, da na stvari pogledamo drugače in se jih tudi lotimo drugače.

Priporočam, ker gre za vsakodnevne vaje in trening – nekaj, kar sem delala tudi sama, da sem prerešetala vse svoje misli, vzorce in prepričanja ter postavila nova tam, kjer so mi prejšnja škodovala. Preverjeno deluje.

Srečno! 🙂

 

 

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnosi doma in na delovnem mestu ter v ljubezenskih partnerstvih. Komunikacija. Odnos do sebe, ki je prvi. Zagovornica počasnega življenja in promotorka dobrega počutja ter duševnega zdravja. Strastna knjigoljubka, ki prisega tudi na terapijo prek knjig. Knjige so bile ob meni ves čas, ko sem bila sama, tudi v najbolj temnih trenutkih življenja. In prisegam nanjo, na ljubezen. V mojem srcu in med nama. Med nami. Moje vodilo: moč je v nas samih. Le odločiti se moramo. Ne pozabi, moč je v tebi. V nikomur drugemu. Zmagovalci so bojevniki, ki se po padcu vedno dvignejo. Drugih zmagovalcev ni.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
45 shares