Varuh v rži, J. D. Salinger

Genialna pripoved. Pripovedovanje iz notranjosti. Brez dlake na jeziku. Sila zabavno. In resnično.

Brali smo ga za maturo. Pa tudi če smo ga, se ga splača prebrati še enkrat, ker ga boste zagotovo razumeli drugače.

Knjigo priporočam vsakomur, saj je zelo hecno, da zgodbo kot nek notranji monolog, ki se seveda nanaša na okolje, traja pa nekaj dni, pripoveduje za mene trezen, pronicljiv, inteligenten, sočuten in subtilen šestnajstletnik, ki pa ga, verjetno ravno zaradi njegovega dojemanja sveta in dogodkov ter ljudi, ‘obsodijo’ na pogovore s psihoanalitikom. A ravno ta mladenič je prav tisti, ki se tam ne bi smel znajti, če vprašate mene.

Če ga še niste brali, vam več ne povem, za boga svetega pa vas tudi prosim, da ne brskate za opisi, ker se boste prikrajšali za izjemno zabavno, lepo, subtilno in tudi rahlo žalostno branje. Kar pa je, iskreno rečeno, gromozanska škoda.

 

Vzemite ga v roke. Salingerja. Verjemite mi na besedo. Splača se.

 

Damjana Bakarič

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
23 shares