Ljubezen na terapiji, Veronika Podgoršek

Moram priznati, da sem malce podcenjevala tole knjigo, potem pa me je presenetila.

Prav neverjetno se zdi, kaj vse preživljamo ljudje v partnerstvih. Še nedavno se mi je zdelo, da imam le jaz takšne ali drugačne težave, seveda nepremostljive, a potem sem, ko sem dodobra preštudirala, ne prebrala, knjigo, spoznala, da smo ljudje v partnerstvih in ljubezni povsem izgubljeni.

Še takšnega modreca, racionalneža, inteligentneža ljubezen lahko spravi s tira.

Zakaj?

Ker, dragi moji, ne glede na to, kako obrnemo, in ne glede na vsa strokovna in ne vem kakšna mnenja, sta zaljubljenost in ljubezen precej iracionalni zadevi, pa če si to priznamo ali pa ne.

Da ne? Hm. Razumsko veste, da boste trpeli, a vas nekaj drugega vleče tja. Poskusili bi, ker verjamete, da se da. Dovolj nazorno? 🙂 Se mi je zdelo.

Dejstvo pa je neizpodbitno: za dobro življenje v dvoje je potrebno trdno delo. Delo, osredotočenost, prav vsak dan. Ne, ne. Ne mislim enkrat na pol leta. In ne, te predstave, ki jih imate v glavi, so ideali, ki ste jih ‘posneli’ nekje. Bodisi v reklamah, pravljicah ali filmih. Biti z nekom je delo. Je odrekanje. Je poslušanje. Je umetnost komunikacije. Je spoštovanje. In je zaupanje. Brez zadnjega, pojdite raje domov. Ne bo se vam izšlo.

Priporočam za vse, ki imate v glavi utvare ali pa nekakšne ostanke utvar. Romantiziranih predstav o parčkanju.

Divja, najprej nevšečna, a potem zelo zelo všečna vožnja.

Na branje.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
182 shares