Ljubezen na terapiji, Veronika Podgoršek

Moram priznati, da sem malce podcenjevala tole knjigo, potem pa me je presenetila.

Prav neverjetno se zdi, kaj vse preživljamo ljudje v partnerstvih. Še nedavno se mi je zdelo, da imam le jaz takšne ali drugačne težave, seveda nepremostljive, a potem sem, ko sem dodobra preštudirala, ne prebrala, knjigo, spoznala, da smo ljudje v partnerstvih in ljubezni povsem izgubljeni.

Še takšnega modreca, racionalneža, inteligentneža ljubezen lahko spravi s tira.

Zakaj?

Ker, dragi moji, ne glede na to, kako obrnemo, in ne glede na vsa strokovna in ne vem kakšna mnenja, sta zaljubljenost in ljubezen precej iracionalni zadevi, pa če si to priznamo ali pa ne.

Da ne? Hm. Razumsko veste, da boste trpeli, a vas nekaj drugega vleče tja. Poskusili bi, ker verjamete, da se da. Dovolj nazorno? 🙂 Se mi je zdelo.

Dejstvo pa je neizpodbitno: za dobro življenje v dvoje je potrebno trdno delo. Delo, osredotočenost, prav vsak dan. Ne, ne. Ne mislim enkrat na pol leta. In ne, te predstave, ki jih imate v glavi, so ideali, ki ste jih ‘posneli’ nekje. Bodisi v reklamah, pravljicah ali filmih. Biti z nekom je delo. Je odrekanje. Je poslušanje. Je umetnost komunikacije. Je spoštovanje. In je zaupanje. Brez zadnjega, pojdite raje domov. Ne bo se vam izšlo.

Priporočam za vse, ki imate v glavi utvare ali pa nekakšne ostanke utvar. Romantiziranih predstav o parčkanju.

Divja, najprej nevšečna, a potem zelo zelo všečna vožnja.

Na branje.

 

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
182 shares