Vas j**e ego?, Ingrid Divković

“Zakaj privolimo v to, da smo del sveta, ki mu je za nas vseeno, sveta, ki mu je po egotripovsko mar le za svojo rit? Kdo ve, zakaj…”

“Živimo v svetu večnih pogledov. Ne govori mi, da ni tako. V svetu topoglavega gledanja gledamo, ne da bi pri tem kaj videli. Predvsem gledamo poznane stvari, tiste, za katere smo se odločili, da jih bomo gledali. Naše vidno polje je omejeno in osredotočeno na naše osebne naklonjenosti. Vse življenje nam gre lahko mimo z banalnim buljenjem v nepomembne stvari, nepomembne osebe, nepomembne pojave. Ljude bi rekli, da smo slepi z zdravimi očmi. In imeli bi prav!”

Zakaj smo zavestno izbrali slepoto?

“Nikjer na svetu ni takšnega odtisa roke, kot je moj. Nikjer na svetu ni takšnega obraza, kot je naš (tvoj ali moj). Zakaj potem v tej silni različnosti težimo k temu, da bi bili isti in identični? Zakaj se tako silovito trudimo, da bi si zagotovili dnevno dozo trpljenja s poskušanjem vklapljanja v kalupe, standarde, pravila in norme? Svet je tako zmešano mesto. Poplava misli.”

 

Povej mi, kako to, da imaš na sebi vse tuje? Celo pogled na svet.

“Časi so se spremenili. Časom je lahko. Spremenili smo se mi. Brez kakršnih koli zadržkov bi rekla, da na slabše. Intuicijo je zamenjal surov razum, ples ob ognu je zamenjal vsakodnevni stres, in ljubezen? Eh, ljubezen je zamenjal ego.”

 

Zanimivo popotovanje po vsakodnevni deželi kraljestva Ega.

 

 

 

Related Posts

by
O meni
Previous Post Next Post
0 shares

Išči po koledarju

maj 2017
P T S Č P S N
« Apr   Jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031