Vas j**e ego?, Ingrid Divković

“Zakaj privolimo v to, da smo del sveta, ki mu je za nas vseeno, sveta, ki mu je po egotripovsko mar le za svojo rit? Kdo ve, zakaj…”

“Živimo v svetu večnih pogledov. Ne govori mi, da ni tako. V svetu topoglavega gledanja gledamo, ne da bi pri tem kaj videli. Predvsem gledamo poznane stvari, tiste, za katere smo se odločili, da jih bomo gledali. Naše vidno polje je omejeno in osredotočeno na naše osebne naklonjenosti. Vse življenje nam gre lahko mimo z banalnim buljenjem v nepomembne stvari, nepomembne osebe, nepomembne pojave. Ljude bi rekli, da smo slepi z zdravimi očmi. In imeli bi prav!”

Zakaj smo zavestno izbrali slepoto?

“Nikjer na svetu ni takšnega odtisa roke, kot je moj. Nikjer na svetu ni takšnega obraza, kot je naš (tvoj ali moj). Zakaj potem v tej silni različnosti težimo k temu, da bi bili isti in identični? Zakaj se tako silovito trudimo, da bi si zagotovili dnevno dozo trpljenja s poskušanjem vklapljanja v kalupe, standarde, pravila in norme? Svet je tako zmešano mesto. Poplava misli.”

 

Povej mi, kako to, da imaš na sebi vse tuje? Celo pogled na svet.

“Časi so se spremenili. Časom je lahko. Spremenili smo se mi. Brez kakršnih koli zadržkov bi rekla, da na slabše. Intuicijo je zamenjal surov razum, ples ob ognu je zamenjal vsakodnevni stres, in ljubezen? Eh, ljubezen je zamenjal ego.”

 

Zanimivo popotovanje po vsakodnevni deželi kraljestva Ega.

 

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares