Umetnost življenja, Bruno Šimleša

“Ko delamo tako, kot se spodobi, se nam življenje po navadi konča v ogromnem neredu.”

Po njegovi Šoli življenja sem se seveda lotila še njegove nove knjige in v čast mi je bilo, da sem jo lahko tudi prevedla.

Spet ena tistih knjig, ki ti z logiko in ljubeznijo, razumom in intuicijo, usmerijo pozornost na stvari, ki so očitne, nekje pa si jih vendarle moral zgrešiti. Ker drugače te knjige ne bi potreboval, mar ne?

Sicer je knjiga napisana tako, da Bruno vse te življenjsko pomembne reči pripoveduje svoji hčeri, vendar ni le zanjo. Je za vsakega, ki potrebuje njegove ideje.

Gre za to, da imamo mi sami v svojih rokah čopiče, s katerimi ustvarjamo umetnino svojega življenja. Mi smo življenjski umetniki in od nas je odvisno, kaj bomo napravili iz svojega življenja. Ali drugače – kakšno mojstrovino bomo naredili iz njega.

Življenja se ne odlaga, ampak se ga živi – zdaj.

Življenje je neskončna pot izbir. Človek je zadovoljen takrat, ko si upa živeti v skladu s svojim poslanstvom. V skladu s tem, kar resnično je.

Bomo življenjski umetniki ali življenjski igralci?

Vsaka ljubezen je enako sveta, mi pa delamo napako, da ovekovečujemo le eno od ljubezni; romantično. Ljubezen sem jaz. Ljubezen si ti. On. Ona. Mi vsi.

Dotakne se vseh pomembnejših izzivov. Naših družin in odnosov v njih, Boga, zdravega razuma.

Knjiga o tem, kako ljubiti sebe in druge.

 

Besedilo in fotografija: Damjana Bakarič

 

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
78 shares