Apokrifni transurfing, Vadim Zeland

Osvobajamo zavest.

Zeland meni in skuša dokazati, da rešitev vedno pride sama od sebe, ko sta duša in razum eno, usklajena, ko duša zapoje, razum pa si mane roke od zadovoljstva.

Kaj pa je potrebno narediti, da se pokaže ta rešitev?

Treba si je sistematično vrteti t. i. diapozitiv oziroma podobo svojega praznika in opazovati realnost. In v določenem trenutku bomo opazili, da so se pojavile možnosti, ki odpirajo vrata k prazniku.

Življenje je praznik?

Da. Zeland pravi, da je naše življenje lahko praznik, da lahko pridemo do tega, da končno delamo to, v čemer uživamo. Le cilj si moramo zastaviti ter v mislih natačno preigravati različico, ki si jo želimo. Potem, pravi on, se bodo v resničnem življenju, odprla vrata. Naša naloga je, da jih opazimo. Nikakor si ne smemo razbijati glave z logiko, kako naj pridemo tja, ker bomo takoj naleteli na svoje lastne omejitve, ki jih ustvarjamo sami, zatorej se moramo osredotočiti samo na različico, ki si jo želimo. To si moramo ponavljati v glavi čim večkrat, tako, kot da smo že tam. Predstave, domišljija, vizualizacija. Konec koncev s pomočjo vizualizacije trenirajo tudi športniki in to tako, da si do pičice natančno predstavljajo vsak korak na poti do svoje zmage.

V knjigi najdemo vprašanja posameznikov, prav takšna, kot si jih postavljamo tudi sami. Zeland  na njih odgovarja precej jasno. Prijeten način, predvsem pa zelo koristen, saj zelo hitro najdemo odgovore tudi na svoja vprašanja.

 

Pred to knjigo, ki je izšla v dveh delih, smo pred leti v Sloveniji dobili njegovih pet delov knjige Transurfing realnosti.  V prvi knjigi s podnaslovom Prostor različic nas je Zeland seznanil s pojmom transurfinga. Gre za idejo, da obstaja prostor različic, v katerem so shranjeni scenariji vseh možnih dogodkov. Teh različic je neskončno, tako kot je neskončno število točk na koordinatni mreži. Tam je zapisano vse, kar je bilo, kar je in kar bo. Pod določenimi pogoji lahko miselna energija človeka materializira kateri koli sektor v prostoru različic. Realnost se torej lahko pokaže v neskončnem številu podob.

In kaj potemtakem dela transurfing?

Tehnika nam omogoča, da s svojo usodo upravljamo tako, kot si želimo sami. Ni nujno, da se moramo ‘ubiti’, da pridemo do zaželenega cilja; do njega lahko pridemo bistveno sproščenejše.

Zeland nam je ponudil drugačen progled na realnost, pravzaprav na ustvarjanje realnosti.

 

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek

Comments

  • Polona
  • 15.01.2017

  Avtor je Vadim Zeland

   • damjana.bakaric
   • 24.01.2017

   Polona, šele zdaj sem videla te komentarje. Nič hudega, saj bomo še podejevali knjige preko nagradnih iger. Spremljajte in odgovarjajte tudi na FB strani Berem. Tukaj ne potekajo nagradne igre, dobite pa informacije v zvezi s kakšnim nagradnim vprašanjem. Imejte lep dan. Damjana

  • Jasna
  • 16.01.2017

  Vadim Zeland je napisal Apokrifni transurfing.

   • damjana.bakaric
   • 24.01.2017

   Jasna, šele zdaj sem videla te komentarje. Nič hudega, saj bomo še podejevali knjige preko nagradnih iger. Spremljajte in odgovarjajte tudi na FB strani Berem. Tukaj ne potekajo nagradne igre, dobite pa informacije v zvezi s kakšnim nagradnim vprašanjem. Imejte lep dan. Damjana

  • Bernarda
  • 17.01.2017

  Vadim Zeland

   • damjana.bakaric
   • 24.01.2017

   Bernarda, šele zdaj sem videla te komentarje. Nič hudega, saj bomo še podejevali knjige preko nagradnih iger. Spremljajte in odgovarjajte tudi na FB strani Berem. Tukaj ne potekajo nagradne igre, dobite pa informacije v zvezi s kakšnim nagradnim vprašanjem. Imejte lep dan. Damjana

  • Jasmina
  • 18.01.2017

  Vadim Zeland

   • damjana.bakaric
   • 24.01.2017

   Jasmina, pozdravljeni. Vse nagradne igre bodo objavljene na strani Berem na Facebooku. Tam boste vpisovali komentarje. 🙂 Imejte lep dan, Damjana

Comments are closed.
0 shares