Ozdravimo Strah, dr. Lissa Rankin

“Negovanje poguma kot zdravila za telo, um in dušo.”

Izvrstna knjiga za vse, ki vas zanima strah. In danes po mojem ni človeka, ki ga lastni strah ne bi vsaj malo zanimal. Konec koncev je vse naše življenje odvisno od tega, koliko nas je strah, ter kateremu strahu se podrejamo. Prav vsi pa imamo strahove.

Rankinova zelo dobro razvrsti strah. Na tistega, ki je lažen, in na tistega, ki je resničen.

Zadnji je ta, ki v nas povzroča stresne odzive, ki nas varujejo, medtem ko je prvi predvsem tisti, ki v nas povzroča trpljenje in bolezni. Medtem ko je resnični tu takrat, ko smo zares ogroženi in nas opozarja, da naj nekaj storimo – nas spodbudi k dejanjem, ki nam lahko rešijo življenje in nam pomaga zaščititi tudi ljubljene osebe.

Lažni strah pa si samo domišljamo.

To je ta glas, ki nam pravi, da ima naš partner razmerje, čeprav za to v resnici nimamo nikakršnega dokaza. O tem sumimo le zato, ker je oče varal mamo. Ali pa naša domišljija napleta, da nas šef želi odpustiti, a v resnici se čudno obnaša zato, ker nam namerava dati povišico. To je strah, da nas nima nihče rad in da bomo ostali sami, čeprav imamo v življenju nekaj prav dobrih prijateljev.

Vendar je ključno to, da nam lahko  tudi lažni strah pomaga rasti, če smo mu to pripravljeni dopustiti.

In da ne bo obvladoval našega življenja, da ne bomo trpeli in zaradi njega na koncu zboleli, nam knjiga ponuja več načinov za to, da postanemo pogumnejši.

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
147 shares