Opolzkosti v zasebnosti, Marco Missiroli

“Knjige so premikale gravitacijsko središče  moje osebnosti in udejanjale svojevrsten zakon: začele so me izrivati v svet.”

Gre za izjemno dobro napisano zgodbo o čustvenem in seksualnem odraščanju fanta Libera Marsella, ki se kot deček preseli iz Milana v Pariz.

Filozofija. Knjige. Pohota. Seks. Odraščanje. Smrt. Vse poškropljeno s čustvi in prepredeno s tančicami ljubezni.

Knjiga je napisana na zelo senzibilen način, z neverjetnim občutkom do življenja, ljudi, čustvovanja, sebe in svojega življenja. Bralec se potopi v Libera, ga razume, z njim sočustvuje, pisatelj pa s svojimi veščinami doseže, da mu je popolnoma vdan.

Besede in stavki so tako dobro prepleteni, da ne potrebujejo razpleta, saj se vmesna zgodba napiše le z enim samim naslednjim stavkom pisca.

“Oprsje v ječi odtehta stotero oprsij na svobodi.”

Priporočam. Za vse, ki se radi potopljajo v svobodi. Missiroli zna. Ve, kako.

Related Posts

by
Sem komunikologinja, svetovalka za posameznike in podjetja, pisateljica, publicistka, predavateljica ter avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Najpomembnejši so za mene odnosi. Pristni. Brez mask. Odnos do sebe je prvi in najpomembnejši. Potem lahko gradimo dobre odnose z drugimi, s svetom. Samo ljudje, ki se zavedajo sebe, delajo na sebi, so pogledali vase, v temo in svetlobo ter to sprejeli, so ljudje sedanjosti in prihodnosti. Na teh bo temeljil nov način sveta. Ljudje, ki vse delajo s smislom, so v stiku s seboj in brez mask. Kako bom pritegnil tisto, kar želim, če nosim masko in se delam da sem nekdo drug? To povzroča kaos, zmedo, bolezni. Avtentičnost ustvarja dobro življenje, zdravje, dobre odnose, veselje in radost. Samo človek, ki stremi po lastnem razvoju, po povezovanju namesto tekmovanju z drugimi, ki bo namesto strahu raje izbral pogum in ljubezen, je človek sedanjosti in prihodnosti. Ljudje, ki vedo, kdo so, ki vedo, da smo vsi nepopolni in z napakami, ljudje, ki se zavedajo ran in jih rešujejo. Edina odrešitev je, da vsak dan presegam samega sebe, da tekmujem s seboj včeraj in ne z drugimi danes. Prihodnost in sedanjost so ljudje, ki za svoje življenje prevzemajo odgovornost. Lahko spremeniš svoj notranji svet. Ker tako kot je znotraj, je tudi zunaj. Lahko ga spremeniš v pretočnega, lahko odstraniš vozle. A prej moraš pogledati v vse, kar si. To je rast, napredek, razvoj. Zmagovalci so tisti, ki po vsakem padcu tudi vstanejo in se borijo naprej. Drugih zmagovalcev ni. Všeč mi je ideja o ljubezni in povezovanju, saj jo zagovarjam. Vendar samo z ljubeznijo do sebe, drugih in do sveta ne dosežemo ničesar, če smo pasivni. Vsak med nami mora znati uporabiti to energijo, 'poredno', 'uporniško', 'bad ass', ki je v vsakem med nami, da se premakne naprej, da spreminja sebe in svet. Za to je. Ne sramujmo se je, temveč jo nujno izkoristimo! Ne pozabi, moč je v tebi. In imaš je več kot misliš. Nihče te ne more prisiliti v nekaj, česar nočeš.
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
0 shares