Opolzkosti v zasebnosti, Marco Missiroli

“Knjige so premikale gravitacijsko središče  moje osebnosti in udejanjale svojevrsten zakon: začele so me izrivati v svet.”

Gre za izjemno dobro napisano zgodbo o čustvenem in seksualnem odraščanju fanta Libera Marsella, ki se kot deček preseli iz Milana v Pariz.

Filozofija. Knjige. Pohota. Seks. Odraščanje. Smrt. Vse poškropljeno s čustvi in prepredeno s tančicami ljubezni.

Knjiga je napisana na zelo senzibilen način, z neverjetnim občutkom do življenja, ljudi, čustvovanja, sebe in svojega življenja. Bralec se potopi v Libera, ga razume, z njim sočustvuje, pisatelj pa s svojimi veščinami doseže, da mu je popolnoma vdan.

Besede in stavki so tako dobro prepleteni, da ne potrebujejo razpleta, saj se vmesna zgodba napiše le z enim samim naslednjim stavkom pisca.

“Oprsje v ječi odtehta stotero oprsij na svobodi.”

Priporočam. Za vse, ki se radi potopljajo v svobodi. Missiroli zna. Ve, kako.

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Previous Post Next Post
0 shares