Mr GWYN, Alessandro Baricco

Izjemni pisatelj, Jasper Gwyn, ki to noče več biti. Za druge. V javnosti.

Kaj se zgodi? Pisatelj Jasper ne želi več pisati, zato si izmisli nov poklic. Najprej dobi sijajno idejo, kaj bi rad počel, malce kasneje pa ga ta ideja pripelje tudi do izvedbe, ko njegov novi poklic končno lahko zaživi.

Fantastično popotovanje moškega, pisatelja. Ki ga vmes nekaj mesecev grabi tesnoba, in potem končno, ker sledi sebi, le najde tisto, kar si želi delati in v čemer zares uživa. On si izmisli nov poklic.

Portretiranje ljudi. Ne s slikanjem. S pisanjem. Kopist.

Izjemno dobro opisano notranje in zunanje potovanje Jasperja, seveda, kako ne, Baricco je mojster, kar vedno znova dokaže v vsakem svojem romanu, no, vsaj v tistih, ki jih imamo prevedene v slovenščino. Sama poznam romana Svila ter Ob zori. 

Baricco je mojster, pri njem človek začuti, da je v dobrem stiku in odnosu s samim seboj, da se je soočil s seboj, da razume svet, da ga zna analizirati, tako mentalno kot čustveno, zato je takšen umetnik pri opisovanju notranjih svetov…bralca pelje po izjemno zanimivih poteh…

Človek ob branju uživa v sleherni vrstici, v sleherni sekundi, na pamet mi ni  padlo, da bi kaj izpustila. Le žal mi je bilo, da je konec.

 

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
30 shares