Lakota, Mirjana Bobić Mojsilović

“Denar je pripomogel, da se nisem ničesar več bal. Doprinesel je k mojemu pogumu. Še posebej tam, kjer sem bil v premoči.”

Zgodba o mladeniču, moškem, ki odrašča v revščini. Ta ga bremeni. Toliko se je sramuje, da je za to pripravljen za seboj pustiti vse ljudi, ki so ga kdaj koli imeli resnično radi. Tudi lastno mater.

Kmalu mu uspe. Se preriniti do svetovnih korit, visoke družbe, kjer je glavna misel strah pred tem, da boš ostal brez denarja. Več ga imaš, bolj te je strah. Milijon. Potem milijoni. Hiše. Povsod po Evropi. Posestva. Podjetja. Neizprosen boj in tesnoba, predvsem zaradi vzdrževanja nekega imidža pred nepomembnimi drugimi.

Hladnost. Ženske. Strahovi. Ego. Nečimrnost. Rezi. V srca in duše. Njemu je vseeno. Dokler ima denar. Življenje mu odteka skozi prste, postaja vse praznejše. Nekje zadaj to čuti, a ga ne zanima. Lakota je močnejša. Pohlep je naboljša kurba.

Je, a ne sme občutiti lakote. Hrana je le prestiž. Vrhunec zdolgočasenosti. Sklepanje poslov in stroga prijateljstva, ki trajajo, dokler posel ni opravljen. Prazne rjuhe. Mrzla telesa. Mrtva telesa, ki se premikajo. Vsi, ki imajo dušo, na koncu izginejo.

A naš junak ima srečo. Tik pred svojim notranjim zlomom in dokončnim opustošenjem, dojame. Dojame svojo zablodo in se je loti reševati. Pa jo bo rešil?

Related Posts

by
O meni
Prejšnji prispevek Naslednji prispevek
23 shares