Šola življenja, Bruno Šimleša

Ko sem v novi etapi branja psiholoških priročnikov končala z Oshom, sem na knjižnem sejmu dobila tole knjigico.

Po prvih petih straneh se mi ni niti najmanj sanjalo, da v svojih rokah držim zaklad, zato sem jo za par tednov odložila na polico. Ko pa sem v eni izmed tv oddaj prepoznala tega pisca, čigar knjiga leži na moji polici, sem jo le vzela v roke. Nujno sem morala preveriti, kakšna je vsebina knjige!

Stran za stranjo je Bruno Šimleša nizal ideje, ki sem jih sicer poznala, vendar nisem vedela, kako naj se jih lotim v življenju. Zelo jasno in podprto z argumenti, kar je pri tovrstni literaturi izjemno redko, mi je do podrobnosti razjasnil o ljubezni do sebe, o tem, kaj pomeni živeti in životariti, o tem, kaj je sprejemanje kompromisov, kaj pa je kompromisarstvo, ki nas onesrečuje in zaradi katerega zbolimo. Povedal mi je, kako najdem bogastvo v sebi, dokazal z argumenti, da ga imam na pretek in mi razjasnil osnove, kako naj živim, da bom s svojim življenjem zadovoljna jaz in ne drugi. Pojasnil mi je vsa orodja srca in uma ter to, da z njimi v sebi najdem neskončne zaklade.

S to izjemno knjigo je dodal še tisto še kako pomembno piko na i, ki sem jo potrebovala, da začnem tudi v praksi izvajati nove ideje. Postavljanje meja na način, da ne sprejemaš ničesar, kar je pod tvojimi minimalnimi zahtevami. In to brez občutka krivde. V službi, doma, pri prijateljih in v partnerstvu. Kako se lotiš stvari, ki si jih naredil slabo in kako pogledaš na stvari, ki niso v tvoji moči. To je bilo za mene odkritje.

Povrhu vsega pa ima pisatelj izjemen čut za pisanje, ko se potopiš med njegove vrstice te s svojo izjemno energijo dobesedno preplavi val veselja do življenja. Te povabi k temu, da začneš uživati sam s seboj in z veseljem odkrivati svoja notranja bogastva. Naravnost prerešeta zmote v svetu duhovnosti in jih postavi na novo, in spet z argumenti dokaže, kako se lotiti stvari, da bodo resnično delovale. In glej ga zlomka, delujejo! Daleč od tega, da bi verjela, da smo samo um, vendarle so mi argumenti v tej knjigi vse ideje postavili na svoje mesto. Nujna knjiga za resnično, bogatejše in bistveno boljše življenje.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Motivatorka, youtuberka ter predavateljica. Univerzitetna diplomirana komunikologinja. Raziskovalka človekove psihologije in čustev, duše. Ti pa si ravnokar na moji spletni strani. Živijo! :-) Mi smo ta človek, v katerem je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo, tega bo vedno več. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. Zagrenjenost, nemoč, obup, nezadovoljstvo so nizke vibracije. Če imamo take misli, imamo takšna čustva, s tem ustvarjamo še več istega. Ko pa se odločimo za višjo vibracijo, se odločimo, da bomo odgovornost za svoje življenje končno prevzeli v svoje roke. Ne bomo v vlogi žrtve, ne bomo opazovalci življenja. Postali bomo ustvarjalci. Duševno zdrav človek si prizadeva, da je zadovoljen in srečen. To je njegova primarna potreba. S svojimi mislimi ustvarjamo notranji in zunanji svet, svojo vibracijo, spreminjamo gene. Saj poznate placebo, mar ne? ;) Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-)
Next Post
52 shares