Šola življenja, Bruno Šimleša

Ko sem v novi etapi branja psiholoških priročnikov končala z Oshom, sem na knjižnem sejmu dobila tole knjigico.

Po prvih petih straneh se mi ni niti najmanj sanjalo, da v svojih rokah držim zaklad, zato sem jo za par tednov odložila na polico. Ko pa sem v eni izmed tv oddaj prepoznala tega pisca, čigar knjiga leži na moji polici, sem jo le vzela v roke. Nujno sem morala preveriti, kakšna je vsebina knjige!

Stran za stranjo je Bruno Šimleša nizal ideje, ki sem jih sicer poznala, vendar nisem vedela, kako naj se jih lotim v življenju. Zelo jasno in podprto z argumenti, kar je pri tovrstni literaturi izjemno redko, mi je do podrobnosti razjasnil o ljubezni do sebe, o tem, kaj pomeni živeti in životariti, o tem, kaj je sprejemanje kompromisov, kaj pa je kompromisarstvo, ki nas onesrečuje in zaradi katerega zbolimo. Povedal mi je, kako najdem bogastvo v sebi, dokazal z argumenti, da ga imam na pretek in mi razjasnil osnove, kako naj živim, da bom s svojim življenjem zadovoljna jaz in ne drugi. Pojasnil mi je vsa orodja srca in uma ter to, da z njimi v sebi najdem neskončne zaklade.

S to izjemno knjigo je dodal še tisto še kako pomembno piko na i, ki sem jo potrebovala, da začnem tudi v praksi izvajati nove ideje. Postavljanje meja na način, da ne sprejemaš ničesar, kar je pod tvojimi minimalnimi zahtevami. In to brez občutka krivde. V službi, doma, pri prijateljih in v partnerstvu. Kako se lotiš stvari, ki si jih naredil slabo in kako pogledaš na stvari, ki niso v tvoji moči. To je bilo za mene odkritje.

Povrhu vsega pa ima pisatelj izjemen čut za pisanje, ko se potopiš med njegove vrstice te s svojo izjemno energijo dobesedno preplavi val veselja do življenja. Te povabi k temu, da začneš uživati sam s seboj in z veseljem odkrivati svoja notranja bogastva. Naravnost prerešeta zmote v svetu duhovnosti in jih postavi na novo, in spet z argumenti dokaže, kako se lotiti stvari, da bodo resnično delovale. In glej ga zlomka, delujejo! Daleč od tega, da bi verjela, da smo samo um, vendarle so mi argumenti v tej knjigi vse ideje postavili na svoje mesto. Nujna knjiga za resnično, bogatejše in bistveno boljše življenje.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
O meni
Next Post
52 shares

Išči po koledarju

november 2016
P T S Č P S N
    Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930