Šola življenja, Bruno Šimleša

Ko sem v novi etapi branja psiholoških priročnikov končala z Oshom, sem na knjižnem sejmu dobila tole knjigico.

Po prvih petih straneh se mi ni niti najmanj sanjalo, da v svojih rokah držim zaklad, zato sem jo za par tednov odložila na polico. Ko pa sem v eni izmed tv oddaj prepoznala tega pisca, čigar knjiga leži na moji polici, sem jo le vzela v roke. Nujno sem morala preveriti, kakšna je vsebina knjige!

Stran za stranjo je Bruno Šimleša nizal ideje, ki sem jih sicer poznala, vendar nisem vedela, kako naj se jih lotim v življenju. Zelo jasno in podprto z argumenti, kar je pri tovrstni literaturi izjemno redko, mi je do podrobnosti razjasnil o ljubezni do sebe, o tem, kaj pomeni živeti in životariti, o tem, kaj je sprejemanje kompromisov, kaj pa je kompromisarstvo, ki nas onesrečuje in zaradi katerega zbolimo. Povedal mi je, kako najdem bogastvo v sebi, dokazal z argumenti, da ga imam na pretek in mi razjasnil osnove, kako naj živim, da bom s svojim življenjem zadovoljna jaz in ne drugi. Pojasnil mi je vsa orodja srca in uma ter to, da z njimi v sebi najdem neskončne zaklade.

S to izjemno knjigo je dodal še tisto še kako pomembno piko na i, ki sem jo potrebovala, da začnem tudi v praksi izvajati nove ideje. Postavljanje meja na način, da ne sprejemaš ničesar, kar je pod tvojimi minimalnimi zahtevami. In to brez občutka krivde. V službi, doma, pri prijateljih in v partnerstvu. Kako se lotiš stvari, ki si jih naredil slabo in kako pogledaš na stvari, ki niso v tvoji moči. To je bilo za mene odkritje.

Povrhu vsega pa ima pisatelj izjemen čut za pisanje, ko se potopiš med njegove vrstice te s svojo izjemno energijo dobesedno preplavi val veselja do življenja. Te povabi k temu, da začneš uživati sam s seboj in z veseljem odkrivati svoja notranja bogastva. Naravnost prerešeta zmote v svetu duhovnosti in jih postavi na novo, in spet z argumenti dokaže, kako se lotiti stvari, da bodo resnično delovale. In glej ga zlomka, delujejo! Daleč od tega, da bi verjela, da smo samo um, vendarle so mi argumenti v tej knjigi vse ideje postavili na svoje mesto. Nujna knjiga za resnično, bogatejše in bistveno boljše življenje.

Damjana Bakarič

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Next Post
52 shares