FORUM

PRIJAVA NA STRAN

KDO JE TUKAJ

Trenutno nihče.

VSE NAJBOLJŠE

BRALSKI UTRINKI

567104_reading_in_the_garde.jpg

Berem.si
Dobrodošli, gost/ja!
Brezplačno ustvarite svoj bralski profil in se pridružite skupnosti bralcev in bralk. Prijavite oz. registrirajte se v levem polju "Moj kotiček" .   
Re:knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...? (1 pregleduje) (1) Št. gostov
Go to bottom Pošlji odgovor 1
Tema: Re:knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...?
knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...? Karma: 1  
mene pa zanima katera knjiga vas je spremenila oz. se te dotaknila, tako da si se kaj naučil, se pravi ne kako lahkotno branje, ampak tako, da se malo zamisliš?

Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable

bralec/bralka bralec/bralka  

Re:knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...? Karma: 0  
Se strinjam, da je to zelo posebna vrsta literature. Zame so to:
- Mali princ
- Jaz
- Izgubljeni košček sreča veliki O
- Izgubljena vrtnica

Komaj čakam na kakšen predlog
Please note, although no boardcode and smiley buttons are shown, they are still useable

Re:knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...? Karma: 1  
Je kar nekaj knjig, ki so na posebnem mestu pri meni.
To so definitivno večina knjig Paula Coelha: Alkimist, Veronika se odloči umreti, Valkyries, Bojevnik luči, Enajst minut, Demon in gospodična Prym, Zahir ... vsaka na svoj način. Coelho je res car. Ne glede na to, da ga imajo nekateri za poljudnega pisca, ki zna pisati tisto, kar se prodaja, v vsaki knjigi odkriva večne resnice. Pa še napisano je zanimivo, berljivo, neodložljivo. Skratka, same pohvale.
Potem pa so tu še:
- Og Mandino: Največji čudež na svetu, Največji prodajalec na svetu, Dvanajsti angel ... kar vse
- Načelo LOLa
- Redfield: Celestinska prerokba
- V. Bartol: Alamut
- C.P.Estes: Ženske, ki tečejo z volkovi

No, to bi bile tiste, ki se jih spomnim takoj. Verjetno je še več takih ... Aja, tudi Harry Potter ima kar nekaj takih momentov notri, ampak o tem mogoče kdaj drugič.

Me pa zanima, kaj drugi berete ...

k.

Mene je pred leti zelo dotaknila knjiga Varuh rži, ampak v originalu, v angleščini! Slovenski prevod ni primerljiv, verjetno zaradi stila pisanja, ne vem.

Skratka po tej knjigi še vedno nisem našla kakšne, ki bi me spet tako spremenila, pa sem brala vse te Coelhote in Mandinote. Ampak vztrajam in berem dalje

preberite knjigo Vzhodno od raja in pa knjiga P.S.ljubim te.....ti dajo za mislt.....

Re:knjiga, ki se te dotakne/spremeni ...? Karma: 0  
Zadnje predavanje oz. v izvirniku The Last Lecture. Knjiga ob kateri se zares zamisliš in poglavitna misel, ki te spremlja »Čas je vse kar imate. In morda boste nekega dne ugotovili, da ga imate manj, kot si mislite.«. Navdihujoče, res ...

Go to top Pošlji odgovor