Sreča, Dr. Arlene K. Unger

Vsi si želimo biti srečnejši, a naši načini življenja kažejo, kot da bi se srečnejših dni naravnost otepali.

Saj veste, za lepo oblikovano in zdravo  telo so potrebne vsakodnevne vaje, treningi. Če tega ne počnemo, bomo kaj hitro svojo bit našli v telesu, ki ni videti zdravo, v njem pa se ne bomo počutili dobro. Enako je z našim umom ali psiho. Misli, ki so jih vsadili v nas, prepričanja in vzorci, so lahko za nas pravzaprav škodljivi. Predvsem pa niso naši. So privzeti. Večina ljudi to opazi prepozno, ponavadi se zbudimo šele takrat, ko sebe potisnemo do roba ali še pogosteje, čez rob.

Navade, vaje, treningi, delo. To so orodja, s katerimi dosegamo uspehe, saj veste, da sam talent ni dovolj.

Ključne točke za zadovoljnejše življenje so:

  1. Zadovoljstvo: Stvari počnemo izključno iz veselja.
  2. Smisel: Občutek, da ima naše življenje vrednost in da svetu nekaj prispevamo.
  3. Vključenost: Povezanost s prijatelji, družino in okolico.

Med idejami za srečnejše življenje avtorica predlaga uvajanje sprememb, kot so čustveni trening možganov, kognitivna vedenjska terapija, zmanjševanje stresa s čuječnostjo, vizualizacije in afirmacije.

Gre za vsakodnevno zavestno življenje, v katerem imamo neskončno priložnosti, da na stvari pogledamo drugače in se jih tudi lotimo drugače.

Priporočam, ker gre za vsakodnevne vaje in trening – nekaj, kar sem delala tudi sama, da sem prerešetala vse svoje misli, vzorce in prepričanja ter postavila nova tam, kjer so mi prejšnja škodovala. Preverjeno deluje.

Srečno! 🙂

 

 

Related Posts

by
Sem avtorica knjižnih uspešnic Na tesnobi, Na boljše, Razmerja in Pogumna srca. Delam na področju človeških odnosov, psihologije in komunikacije. Organiziram debatno družabne večere Srečaj me za vse samske, ki si želijo poglobljenih odnosov. Gre za povsem nov koncept družabnih večerov za samske, saj pridejo ljudje, ki se zavedajo, da je partnerski odnos najpomembnejši odnos, kraljica vseh odnosov. Za vse nesamske ustvarjam Srčne debate za izboljšanje (partnerskih) odnosov. Razširjam tudi Gibanje poglobljencev za vse, ki imajo raje globino kot površinskost. Kajti ta svet/sistem promovira na instant rešitve kar pa človeško dušo uničuje. Predvsem odnose med moškimi in ženskami. S svojimi vsebinami združujem moške in ženske, da moški postanejo spet moški in ženske spet ženske. Po izobrazbi sem komunikologinja. Ko sem doživela izgorelost, panične napade in hudo tesnobo, sem se dokončno prebudila in odločila za svojo pot, zbrala pogum in začela delati to, kar sem si vedno želela. Mi smo ta človek, v nas je moč. Kar mislimo, na kar se osredotočamo, to smo. Naše misli so vibracija. Kakršne so, takšna vibracija je v nas, na tako vibracijo se priklapljamo in ustvarjamo življenje, ki je prav tako v skladu z njo. In ti, ja ti, ti imaš vso moč v sebi. Sistem te je naučil naučene nemoči. Zato iščeš svojo moč zunaj namesto v sebi. Naredimo si življenje takšno kot si ga želimo. Postajajmo vse boljša različica sebe, odločimo se za ljubezen. Do sebe, do drugih, do sveta. Naučimo se biti srečni v tem trenutku in s tem, ki ga imamo. To je veščina, to je mojstrstvo. In je mogoče. :-) In takrat premagamo programiranje matrice.
Previous Post Next Post
57 shares